Onderzoeken, experimenteren, veranderen

 

Ik ben Marianne van Beers, 53, enthousiast en gedreven. Ik combineer lef met een gezonde hoeveelheid boerenverstand. Dat ik als levensmiddelentechnoloog uiteindelijk in de gezondheidszorg terecht kwam, weerspiegelt mijn brede interesse en wil tot onderzoeken. Na een start als productontwikkelaar kwam ik zowel door managen als in projecten in aanraking met alle facetten van een organisatie en de constante dynamiek daarin. Door een recente opleiding aan de universiteit in Hasselt (2016) bekwaamde ik me verder als veranderaar. Met die bagage en continue aandacht voor mens en doel, werk ik vanuit hoofd en hart aan het bereiken van nieuwe ambities. 

Als ik binnenkom, dan kan het volgende gebeuren:

  • In een chaotische omgeving zal ik samen met de betrokkenen de situatie analyseren en structuur toevoegen, daarbij strevend naar wat er werkelijk toe doet.
  • In een statische omgeving zal ik een spiegel voorhouden en door waarderende bevraging proberen de gewenste situatie in kaart te brengen en andere perspectieven toe te voegen
  • In een complexe omgeving zal ik me snel inwerken en de taal eigen maken en als intermediair verbindingen maken tussen mensen met verschillende achtergronden, vakgebieden en opleidingsniveau.
  • In een ambitieuze omgeving zal ik onderzoekend wensen in kaart brengen en via experimenteren gedrag veranderen. 

Dit doe ik op een pragmatische, “hands-on” wijze. Ik ben daarbij gedreven en kan behoorlijk vasthoudend zijn richting het gewenste resultaat.

Mijn specialiteiten zijn procesanalyse en -optimalisatie (lean), het onderzoeken van de bedoeling en de mogelijkheden (AI), digitaliseren, coachen bij zelfsturing en experimenteren.